TwitterFacebookLinkedIn
    


DOCK zoekt:

Sociaal Cultureel Werker, Volta Amsterdam-West (20-24 uur per week)

Als Sociaal Cultureel Werker ben je Programma Coördinator en werk je voor VOLTA te Amsterdam-West. VOLTA is een jongerenlocatie en podium dat valt onder de vleugels van DOCK. Volta biedt een podium voor jonge Amsterdamse bands of acts, voor organisatoren met een klein of groot idee en legt verbindingen tussen verschillende jonge mensen, groepen en disciplines. Als programmacoördinator rapporteer je aan de Gebiedscoördinator DOCK Westerpark.DOCK zoekt:


Sociaal Cultureel Werker, Volta Amsterdam-West (20-24 uur per week)


Als Sociaal Cultureel Werker ben je Programma Coördinator en werk je voor VOLTA te Amsterdam-West. VOLTA is een jongerenlocatie en podium dat valt onder de vleugels van DOCK. Volta biedt een podium voor jonge Amsterdamse bands of acts, voor organisatoren met een klein of groot idee en legt verbindingen tussen verschillende jonge mensen, groepen en disciplines. Als programmacoördinator rapporteer je aan de Gebiedscoördinator DOCK Westerpark.

Klinkt goed! Hoe ziet de functie en opdracht er verder uit?

DOCK Amsterdam West richt zich op kinderen/jongeren van 4-23 jaar en hun ouders. De doelstelling is een optimale sociaal-emotionele ontwikkeling van met name de kwetsbare kinderen/jongeren en hun ouders. We vergroten de weerbaarheid en de wereld van kinderen en jongeren. Met als uiteindelijk doel dat zij volwaardig kunnen meedoen. Dit werk wordt mogelijk gemaakt door Stadsdeel West, Gemeente Amsterdam en financiering van diverse Fondsen. Binnen Volta werken twee beheerders, een administratief medewerkster, 2 barmedewerkers, 3 vrijwilligers en twee geluidstechnici .Daarnaast bieden docenten muzieklessen. De popschool docenten worden freelance ingezet, evenals docenten die op projectbasis worden ingezet. Jaarlijks zijn er twee programmastagiairs en een groep onderzoekstagiairs.

Wat ga je doen?

 • Inhoudelijke en praktische vormgeving van het programma-aanbod binnen Volta;
 • Werven en aansturen van jongeren die eigen avonden organiseren;
 • Commerciële en culturele verhuur van het podium aan derden voor (dans)feesten, culturele programma’s en verjaardagen;
 • Samenwerkingen aangaan en onderhouden met vaste gebruikers, festivals, scholen, talentenjachten, buurtbewoners en – organisaties;
 • Aansturen Popschool;
 • Aansturen personeel;
 • Maken roosters voor personeel;
 • Algehele PR zoals website, Facebook, Instagram, online media, samenstellen en versturen maandprogramma’s;
 • Begeleiden stagiairs (2 programmastagiairs en 4 onderzoekstagiairs);
 • Maandelijkse registratie van activiteiten en elk kwartaal schriftelijke verslaglegging voor onze opdrachtgever (i.o.m. de Gebiedscoördinator);

Ik ben enthousiast! Wie zoeken jullie?

We zoeken iemand die verschillende groepen kan verbinden en hiermee kan samenwerken, zoals de vaste gebruikers, festivalorganisaties, scholen, talentenjachten, buurtbewoners en organisaties. Je hebt ervaring met het beheren van content op sociale media voor de PR. Je hebt ervaring met (maandelijkse) registratie en verslaglegging.  Vanzelfsprekend herken jij jezelf in de kernwaarden van DOCK: je bent betrokken, verbindend, enthousiast, betrouwbaar, inspirerend en professioneel.

Wat vragen wij?

 • Minimaal HBO diploma;
 • Kennis van Word, Excel, Outlook en WordPress;
 • Ervaring op het gebied van sociale media;
 • Goede beheersing Nederlandse taal zowel in woord als geschrift;
 • Ervaring in de podiumsector en affiniteit met jongerenwerk;
 • Bereidheid om af en toe in de avonduren en weekenden te werken;
 • BHV en sociale hygiëne is een pre;

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende functie in een dynamische, veranderende organisatie en omgeving;
 • Afhankelijk van relevante werkervaring salaris conform CAO Sociaal Werk schaal 8 (min € 2627,- max € 3.742,-) bij een dienstverband van 36 uur per week;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individueel Keuzebudget, Loopbaanbudget, korting op je zorgverzekering, deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een telefoon en laptop;
 • Een aanstelling voor 20-24 uur per week, in eerste instantie voor 1 jaar.

Over DOCK

DOCK is een kleurrijke welzijnsorganisatie actief in Rotterdam, Amsterdam, Haarlem, Zaanstad, Aalsmeer, Utrecht, Schiedam en Hellevoetsluis. We zijn actief op het gebied van jeugdwerk, jongerenwerk, maatschappelijke participatie, maatschappelijk werk en ouderenwerk. Dat doen we door de inzet van professionals in de wijk, samen met vrijwilligers, partners en betrokken bewoners. Samen organiseren we activiteiten die het leven leuker, gemakkelijker en mooier maken. Van o.a. hulptrajecten, beweegactiviteiten, taalaanbod tot cursussen en trainingen. We werken op straat, in Huizen van de Wijk en op andere plekken waar mensen samen komen.

Overtuigd? Solliciteer!

Solliciteer vóór 20 december 2019 via de sollicitatiebutton. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes en een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Je ontvangt zo spoedig mogelijk na de sluitingsdatum een terugkoppeling op jouw sollicitatie.

Toch eerst nog een vraag?

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Marcel van Campenhout via telefoonnummer 06-59998755 en voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Jorn van Heesch, gebiedscoördinator Westerpark op telefoonnummer 06 - 43543409 of Sandra Maat, programmacoördinator Volta op 06-12505230.